Styrochem

BEWI Styrochem

otsikko-sectionbg.png

bewi styrochem tuntee monimutkaiset prosessit

Bewi Styrochem on Pohjois-Euroopan johtava soluuntuvan polystyreenin (EPS) valmistaja. Se kehittää, valmistaa ja myy laaja-alaisesti soluuntuvia polystyreenituotteita. Styrochem palvelee asiakkaitaan ammattitaitoisten paikallismyyjien sekä teknisen tukitiimin voimin.
Tom Karlsson

tom karlsson
BEWI Styrochem

    

BEWI Styrochem uudisti prosessinhallintansa

BEWI Styrochem on yksityisomisteinen yritys, joka tänä päivänä työllistää noin 70 henkeä viidessä maassa. Yrityksen liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa. Viimeisten 40 vuoden aikana BEWI Styrochem on kehittänyt kattavan soluuntuvan polystyreenin tuotannon ja teknologian, ja hionut ne huippuunsa.

Vuonna 2014 BEWI Styrochem:stä tuli osa BEWI Groupia, mikä Styrochem:lle tarkoitti ryhtymistä uuden järjestelmätoimittajan etsintään. Aiemmin Styrochem:llä oli käytössään toisen toimittajan järjestelmä, joka palveli yritystä hyvin.

"Bewigroup osti enemmistön Styrochem:stä, Visma Business oli siellä järjestelmänä ja halusivat, että kaikki käyttävät samaa järjestelmää. Koko BEWI-group käyttää Visma Business:ta", Tom Karlsson BEWI Styrochem:ltä kertoo.

Haasteena uuden järjestelmän taipuminen yrityksen prosesseihin

BEWI Styrochem lähti hakemaan Visma Business -järjestelmätarjoajaa, joka saisi järjestelmän taipumaan heidän prosesseihinsa. Haasteena oli taivuttaa Visma Business nimenomaan Styrochem:n toimintaan sopivaksi. Esim. Laboratorio-moduuli rakennettiin alusta loppuun projektin aikana asiakkaan toiveiden mukaan, sillä sitä ei Visma Busineksesta löytynyt valmiina. Lisähaasteen toi järjestelmän integrointi prosessinohjausjärjestelmään. Muut BEWI Groupin yritykset keskittyvät kappaletavarateollisuuteen, kun taas Styrochem toimii prosessiteollisuuden alalla.

Haasteet saatiin aina Karlssonin mukaan ratkaistua: "Prosessivirta on saatu sovitettua Visma Businekseen ja samalla on myös parannettu toimintoja, minkä jälkeen monet asiat hoituvat sulavammin."

Tuotantoon siirtyminen sujui viime hetken muutoksista huolimatta

Tuotantoon siirtyminen toteutettiin kahdessa osassa BEWI:n ostettua pienemmän toimijan, jonka prosessit tuli myös sovittaa järjestelmän toimintoihin.

"Käyttöönotto sujui hyvin, ja toiminnot toimivat kuten olimme suunnitelleet. Työn edetessä törmäsimme joihinkin yksityiskohtiin, joita emme olleet osanneet ottaa suunnittelussa huomioon. Ne liittyivät lähinnä käytettävyyden parantamiseen, ja nekin saatiin hoidettua." Karlsson vielä täsmentää.

Tuotantoon siirtymisen jälkeen etenkin YAP:n toiminnanohjauskonsultti saa Karlssonilta kiitosta: "Katja hoiti homman todella hyvin ja asiantuntevasti."

Työskentely uuden toiminnanohjausjärjestelmän kanssa joustavaa

Karlsson kertoo Styrochem:n olleen hyvin tyytyväinen aiempaan järjestelmään. Uuteen järjestelmään ollaan Styrochem:llä oltu myös tyytyväisiä: "Uuden järjestelmän käyttö on hyvin joustavaa, järjestelmä sallii hieman enemmän kuin aiempi."

form-bg.jpg

ota yhteyttä